Heeft u last van gewrichtsklachten?

De fysiotherapeut is de beweegspecialist op het gebied van het bewegingsapparaat. Spieren en gewrichten zorgen ervoor dat je kan bewegen.

Als een gewricht niet vrij kan bewegen, kan dit invloed hebben op een spier. Andersom ook, een spier kan ervoor zorgen dat een gewricht niet vrij kan bewegen.

Gewrichten

Gewrichten kunnen stijver worden als je te lang in de eindpositie van het gewricht beweegt. Als voorbeeld kun je hurkzit in gedachten nemen. Als je langdurig op je hurken zit en je wil omhoog komen, dan kan dit stijf aanvoelen in bijvoorbeeld je knieën. Je knieën zijn lange tijd in de maximale buiging gepositioneerd en daardoor stijf.

Eindstanden ontstaan onder andere door:

  • houding
  • eenzijdig belasten
  • te zware krachten
  • te weinig kracht

Spieren

Spieren kunnen aanspannen en ontspannen. Het zenuwstelsel stuurt dit aan. Als een spier samentrekt zwelt deze een beetje op net zoals bij de spierballen in je armen. Als gevolg van dit opzwellen, kan een spier tegen ander weefsel aan drukken. Dit kan klachten geven.

Ook kunnen spieren zelf pijn geven. Als een spier te lang aan moet spannen en vermoeid raakt, kan dit pijn gaan doen. Zoals wanneer je een gewicht met gestrekte armen voor je uit vast moet houden.

Op een bepaald moment “verzuren” de spieren zodanig dat ze kracht verliezen. Andere spieren moeten dan weer meer werk doen en zo kan je een opstapeling van spierpijnen ontwikkelen.

Spieren spannen overmatig aan door bijvoorbeeld:

  • houding
  • eenzijdig belasten
  • te zware krachten
  • te weinig kracht.

Wat kan Fysiovit voor u betekenen?

Bij Fysiovit streven we naar een persoonlijke benadering en een optimale zorgervaring. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij het verlichten van knopen in de spieren en het herstellen van uw algehele spierfunctie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het plannen van een afspraak door te bellen naar 0162 751980, te mailen naar info@fysiovit.nl of via het onderstaande contactformulier.

Neem contact met ons op