Loopklachten

Ervaart u tijdens het lopen pijn in uw benen, stopt deze pijn wanneer u stilstaat en treedt de pijn weer op wanneer u begint te lopen? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met Claudicatio Intermittens, oftewel etalagebenen. Fysiovit is gespecialiseerd in het behandelen en het geven van looptraining bij vaatproblematiek van de benen, zoals etalagebenen.

Looptraining bij etalagebenen

Wanneer u veel pijn heeft in uw benen, bent u waarschijnlijk geneigd om juist niet meer te bewegen. Dit is niet goed en hierdoor worden klachten alleen maar erger. Bij Fysiovit bieden wij looptraining aan zodat u onder begeleiding in beweging blijft. Wij vestigen onze aandacht vooral op het lopen zodat u steeds langere afstanden af kunt leggen.

Hardlopen

Ben je net begonnen aan je eerste kilometers hardlopen, begint na een paar weken die vervelende achillespees op te spelen!

Komt dit u bekend voor, of heb je last op andere plaatsen door het hardlopen, zoek dan snel de hulp van een specialist. Soms is doorlopen het begin van het einde van je hardloop carrière. 80% van de mensen die beginnen met hardlopen stoppen na 6 weken vanwege een blessure. Mogelijke oorzaken zijn: een te snelle opbouw, verkeerd schoeisel maar ook lichamelijke veranderingen in de afgelopen jaren kunnen je motivatie behoorlijk temperen.

Bij Fysiovit zien we hardlopen als een basisvaardigheid die je lichaam aan kan. Er zijn altijd grenzen aan de mens, maar het lichaam kan meer dan we denken.

Wat kan Fysiovit voor u betekenen?​

Wilt u meer informatie over onze looptraining of over etalagebenen in het algemeen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0162 751980 of stuur een mail naar info@fysiovit.nl. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

Op zoek naar een reguliere fysiotherapie behandeling in Oosterhout? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres! 

Meer informatie

Neem contact met ons op