Medical taping

Waarschijnlijk heeft u het al vaker gezien bij een sportgenoot, vriend, familielid of kennis, de gekleurde reepjes (sport)tape die op het lichaam zijn geplakt. Deze vorm van taping wordt ook wel medical taping genoemd. Het kan ter ondersteuning van een behandeling worden aangebracht. Vaak wordt de tape door sporters gebruikt bij sportblessures. Echter kan het ook uitkomst bieden bij andere klachten. Doordat uw spieren en gewrichten extra ondersteuning krijgen, zal het genezingsproces sneller verlopen.

Wat zijn de positieve gevolgen van de tape?

De tape kan toegepast worden als ondersteuning op een bepaalde behandeling en heeft de volgende positieve gevolgen:

  • Demping van de pijn
  • Verbeterde spierfunctie
  • Positieve invloed op het zenuwstelsel
  • Geeft ondersteuning aan gewrichten door:
    • Correcties van richting van bewegen
    • Stimuleert bewegingsgevoel
    • Vergroot de stabiliteit van gewrichten

Wat is medical taping?

Medical taping is een dunne tape waarbij de rekbaarheid ervan vergeleken kan worden met de huid. Meestal wordt het gebruikt als ondersteuning bij pijnlijke spieren of gewrichten. De tape helpt het genezingsproces versnellen, doordat het ondersteuning biedt. U kunt al uw activiteiten blijven doen, zonder dat u beperkt wordt in uw bewegingen.

Wat kan Fysiovit voor u betekenen?

Om te kijken of medical taping iets voor u is, kunt u altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 0162 751980 of door een mail te sturen naar info@fysiovit.nl. Wij nodigen u uit voor een intake. Tijdens deze intake zullen uw klachten in kaart worden gebracht. Vervolgens zal er gekeken worden of medical taping geschikt is voor uw klacht. Het doel van de behandelingen is om de pijn te verminderen/verhelpen. Daarnaast kan de fysiotherapeut u advies en oefeningen meegeven, waar u thuis mee aan de slag kunt.

Neem contact met ons op