Online fysiotherapie

Uit de persconferentie van 23 maart werd nog extra benadrukt dat de inzet van fysiotherapie juist ook in deze tijden nodig is en blijft om huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten en u te kunnen blijven helpen bij het verminderen en verhelpen van lichamelijke klachten. De bewegingszorg die wij middels fysiotherapie bieden, zal echter veelal online plaats gaan vinden. Dat klinkt misschien gek, want veel mensen denken dat fysiotherapie enkel een fysiek beroep is. Maar ook op afstand kunnen wij advies geven en oefeningen aanbieden om klachten te verminderen en de oorzaken van de klachten aan te pakken. Hoe gaat zo’n virtuele sessie precies in zijn werk?

Benodigdheden online fysiotherapie

Het is eigenlijk heel eenvoudig. U heeft een mobiele telefoon, een laptop of een tablet nodig, een e-mailaccount en internet. Op deze manier kunnen wij u een vragenlijst sturen, met u overleggen en oefeningen voordoen en toesturen.

Het intakeformulier

Allereerst ontvangt u van ons een intakeformulier per mail. Door de vragen op dit formulier te beantwoorden, krijgen wij  al een globaal beeld van uw klachten en kunnen dit gericht bespreken tijdens het telefonische of online intakegesprek.

Het intakegesprek (online of via de telefoon)

Tijdens het intakegesprek nemen wij uw klacht(en) met u door, wat u voelt en wanneer u er last van heeft. Hier volgt een diagnose uit. Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is om een diagnose op afstand vast te stellen. Is dit het geval, dan wordt in overleg naar een oplossing op maat gezocht. Mocht er een fysieke afspraak nodig zijn, dan volgen wij uiteraard de richtlijnen van de KNGF (onze beroepsvereniging).

Digitaal oefenschema

Na de diagnose, adviseren wij u wat u zelf thuis kunt doen om uw klachten te verminderen. U ontvangt een persoonlijk oefenschema (met bijbehorende video’s van onze oefeningen) via mail/via de app. Wij kunnen de oefeningen indien gewenst in een videogesprek met u doornemen. Fysieke behandelingen kunnen niet op afstand worden gedaan. Mochten die noodzakelijk blijken voor uw herstel en niet uitgesteld kunnen worden, dan zullen wij ook hier een oplossing op maat met u bespreken. 

Voortgang en vervolgafspraak

Ook op afstand zullen wij uw voortgang goed in de gaten houden. In vervolgafspraken via telefoon of videobellen, bespreken we waar u tegenaan loopt, hoe het beeld van uw klachten eventueel verandert en sturen wij waar nodig bij. 

Maak een afspraak!

Het vraagt wat creativiteit en flexibiliteit van u en ons, maar op deze manier kunnen wij u ook nu helpen. Wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw specifieke klachten te bespreken? Bel dan 0162-751980, stuur een e-mail naar info@fysiovit.nl of vul het contactformulier op onze website in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.