Last van uw scheenbeen tijdens het (hard)lopen?

Scheenbeenklachten komen vaak voor bij hardlopers, militairen en mensen die een sport beoefenen waarin veel wordt gesprongen. Hierbij speelt de spier die zich achter het scheenbeen en het kuitbeen bevindt, een belangrijke rol. Door overmatige trekkrachten aan de binnen- en achterzijde van het scheenbeen, kunnen er kleine botafwijkingen op het scheenbeen ontstaan die veel pijn aan de binnenzijde van het scheenbeen veroorzaken. Deze pijn maakt het voor u moeilijk om (lang) te lopen. Wanneer u merkt dat u klachten krijgt, is het verstandig om direct een van onze fysiotherapeuten te raadplegen. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen, dan nemen wij contact op met u!

Wat zijn de oorzaken van scheenbeenklachten?

Wanneer de spier die zich achter het scheenbeen en het kuitbeen bevindt, zich regelmatig krachtig moet inspannen kunnen er klachten ontstaan. Deze klachten ontstaan vaak geleidelijk en verdwijnen meestal in rust waardoor het lijkt of u van uw klachten af bent. Wanneer klachten regelmatig terugkomen kan dit te maken hebben met verschillende oorzaken:

  • Een te snelle of zware opbouw van een training
  • Nieuwe (hardloop-) of (sport)schoenen
  • Door overpronatie aan een voet (een voet die naar binnen toe is ingezakt)
  • O-benen
  • Omdat u als (hard)loper vaak aan dezelfde kant van de weg loopt. De zijkant van de weg loopt namelijk schuin af en hierdoor kan geleidelijk overpronatie ontstaan. 

Wat kan Fysiovit voor u betekenen?

Het uiteindelijke doel van de behandeling is het ontlasten van de binnenzijde van het scheenbeen waardoor de pijn hoort af te nemen. Dit hangt geheel af van de primaire oorzaak van de scheenbeenklachten. Fysiovit raadt aan, wanneer u klachten heeft, om zoveel mogelijk rust te nemen. Blijven de klachten toch aanhouden? Dan kunnen wij u begeleiden tijdens uw herstel! Neem contact met ons op door te bellen naar 0162 751980 of stuur een mail naar info@fysiovit.nl.

Neem contact met ons op