Heeft u schouderpijn?

Wist u dat de schouder één van de meest gecompliceerde gewrichten is in uw lichaam? Dit komt doordat het, in vergelijking met andere gewrichten in uw lichaam, in alle richtingen bewogen kan worden. Heeft u zelf vaak last van schouderpijn? Dit kenmerkt zich door pijn in de nek en bovenrug. De meest voorkomende klachten zijn pijn, stijfheid en een gevoel van vermoeidheid in de nek.

Wat zijn de oorzaken van gespannen schouders?

Gespannen schouders zijn meestal het gevolg van een verkeerde zit-, sta- of werkhouding waardoor de spieren van de nek overbelast raken. Soms neemt men een voorovergebogen houding alleen aan wanneer er een bepaalde activiteit wordt uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan het langdurig zitten achter een bureau of tafel of het werken achter een laptop, tablet of computer.

Daarnaast kunnen klachten ook ontstaan door overbelasting. Dit kan acuut gebeuren bij sporten of bijvoorbeeld door zwaar tillen. Klachten ontstaan geleidelijk wanneer u herhaalde bewegingen uitvoert met de schouders en armen.

Wat kan Fysiovit voor u betekenen?

Het is van belang de oorzaak van de gespannen nek/schouders vast te stellen. Meerdere oorzaken zijn mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld houding en stress van invloed zijn op de spierspanning. De behandeling is effectiever als de behandelaar en u als client, begrijpt waar de spanning vandaan komt.
Neem wanneer u nek- of schouderpijn heeft contact met ons op door te bellen naar 0162 751980, te mailen naar info@fysiovit.nl of via het onderstaande contactformulier.

Neem contact met ons op