Revalideren in de zomer, met onze tips lukt het

Op het moment dat u net een operatie heeft ondergaan is het belangrijk om goed te herstellen. Bij Fysiovit bieden wij ook revalidatie aan nadat u net bent geopereerd. Ondanks dat u na de operatie niet veel kunt bewegen, is het heel belangrijk om direct te beginnen met revalideren. Nu kan dat in de warme zomermaanden een extra uitdaging zijn. Bij warm weer hebben we allemaal de neiging om minder te bewegen. Maar in een revalidatie is het heel belangrijk dat u het schema goed opvolgt.  

Fysiotherapie bij revalidatie na een operatie in Oosterhout

Fysiovit is gespecialiseerd op het gebied van revalidatie na een operatie aan bijvoorbeeld uw knie, rug of schouder. Krijgt u binnenkort een totale heupprothese (THP) of een totale knieprothese (TKP)? Dan weten wij daar raad mee. Nadat u een operatie heeft gehad, vraagt dit veel van uw lichaam. U heeft de nodige kracht en uithoudingsvermogen nodig om goed te herstellen. Tijdens het revalidatietraject bij Fysiovit in  Oosterhout komen de volgende specialisaties aan bod: fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie.

Hoe ziet het revalidatietraject bij Fysiovit in Oosterhout eruit?

Wij beginnen het revalidatietraject met een intake, zodat wij een beter beeld krijgen van uw klachten. Aan de hand van het intakegesprek beginnen wij met een multidisciplinaire aanpak. Hierbij werken wij samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld de ergotherapeut, revalidatiearts, psycholoog of revalidatie fysiotherapeut om een behandelplan voor u op te stellen. Dit behandelplan is geheel op maat gemaakt, zodat uw herstel zo efficiënt mogelijk verloopt. Wij zorgen ervoor dat uw revalidatie plaatsvindt aan de hand van de meest actuele protocollen.

Aan de hand van het behandelplan beginnen wij met het verbeteren van uw mobiliteit, coördinatie, krachtopbouw, looppatroon en conditie. Het traject zal grotendeels bestaan uit oefentherapie, in de vorm van training.

Hoe ziet het revalideren bij Fysiovit na een knieprothese eruit?

Op het moment dat u een operatie aan uw knie heeft ondergaan beginnen wij met het revalidatietraject. Het doel hierbij is om de bewegingsmogelijkheden van uw gewricht terug te winnen. Daarnaast is het belangrijk om spierkracht op te bouwen zodat uw gewricht voldoende wordt ondersteund. Looptraining en specifieke krachttraining maken onderdeel uit van de revalidatie.

Hoe ziet het revalideren bij Fysiovit na een heupprothese eruit?

De meest voorkomende reden voor het plaatsen van een nieuwe heup is artrose. Voor uw operatie is het belangrijk om in beweging te blijven. Dit zorgt ervoor dat u goed in conditie blijft. Hierdoor herstelt u sneller na de operatie. Heeft u net de operatie aan uw heup gehad? Dan beginnen wij direct daarna met het revalidatietraject.

Welke vormen van revalidatie bieden wij aan?

Bij Fysiovit in Oosterhout bieden verschillende vormen van revalidatie op maat aan. Dit verschilt per situatie van de patiënt. Op het revalidatietraject

  • Sportrevalidatie
  • Revalidatie na een knieoperatie
  • Revalidatie na een heupoperatie
  • Revalidatie na een schouderoperatie
  • Revalidatie na een rugoperatie
  • Revalidatie bij het herstel van COVID-19

 

Hoe kunt u het revalideren volhouden tijdens de zomer?

Revalideren tijdens de zomerperiode klinkt niet aantrekkelijk. U kunt bijvoorbeeld niet op vakantie of het is te warm om actief in beweging te zijn. Om uw revalidatietraject zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij de onderstaande tips voor u op een rij gezet. Hiermee zorgt u voor een efficiënt en effectief herstel:

Tip 1: Kies het juiste moment van de dag om uw oefeningen uit te voeren

Bent u van plan om aan uw oefeningen te werken tijdens warme periodes? Plan uw oefeningen dan op een rustig en koel moment van de dag. Zo raakt u niet snel overhit. Vergeet niet om daarnaast nog voldoende water te drinken

Tip 2: Luister goed naar uw eigen lichaam

Probeer niet aan één stuk door uw oefeningen uit te voeren. Zorg voor voldoende pauze momenten tijdens uw revalidatie. Met warm weer mag u het gerust wat rustiger aan doen. Merkt u dat u het te warm krijgt, leg dan een natte handdoek in uw nek. Dit geeft direct verkoeling. U kunt uw oefenplan ook met uw therapeut afstemmen.

Tip 3: Blijf actief

Tijdens warme periodes hebben we de neiging om minder snel in beweging te komen. Het is juist heel belangrijk om in beweging te blijven en actief aan uw oefenschema te blijven werken zodat uw revalidatie niet stagneert. Zodra u ophoudt met oefenen is het gevaar dat u weer van voor af aan moet beginnen.

Heeft u meer vragen over het revalidatietraject bij Fysiovit in Oosterhout?

Dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen. U kunt meer informatie opvragen door te bellen naar  0162-751980 , een mail te sturen naar info@fysiovit.nl of contact op te nemen via de website.